Vi samarbejder med naturen i stedet for at modarbejde den

Hos Solid Gear finder vi innovative teknologier og materialer, der kan hjælpe os med at skabe fodtøj, der ikke blot er sikkert, let og holdbart, men også bæredygtigt. BLOOM, der anvendes i stedet for oliebaserede EVA typer, har unikke egenskaber, der giver en høj ydeevne, samtidig med at vores CO2 aftryk mindskes. Ved fremstilling af BLOOM, som er udviklet af Algix, høstes giftige alger, som omdannes til blandet EVA skum, som derefter støbes til behagelige, langtidsholdbare mellemsåler til brug i vores atletiske sortiment. Fremstillingsprocessen indebærer, at 38 liter giftigt vand renses for alger og udledes igen og der renses mere end 24 kubikmeter luft – for hvert par sko!

SOLID GEAR AND BLOOM

Store mængder CO2, varmere vejr og vandforurening får alger til at blomstre op. Det har en negativ indvirkning på miljøet og samfundet og skader kyster, kystsamfund og livet i havet. For omkring 15 år siden opdagede man, at når proteinrig algebiomasse udsættes for betydelig varme og tryk, gennemgår den en plastificeringsproces. Bæredygtighedsbevidste ingeniører og designere har opdaget, at man kan bidrage til at undgå giftig algeopblomstring og nogle af virkningerne af vandforurening ved at omdanne algerne til et miljøvenligt produktionsmateriale med egenskaber, der gør det perfekt til brug i vores skosortiment.

HVAD ER BLOOM?

BLOOM algematerialer, som høstes i forbindelse med miljøgenopretning og miljøbeskyttelse, giver designere mulighed for at skabe miljøbevidste produkter med målbare virkninger. BLOOM processen bruger ekstrudering til at kombinere algebiomasse med basispolymerer for at fremstille harpikspiller – bæredygtige ingredienser, som derefter blandes med ikke-bionedbrydelige materialer. Resultatet er et fleksibelt skum med høj stødabsorbering. Perfekt til lette, holdbare og bløde stødabsorberende mellemsåler, der har en høj ydeevne og forhindrer frigivelse af bundet kulstof. BLOOM EVA med iblandede alger tilbyder mange muligheder for holdbart, innovativt og let fodtøj, så miljøbevidste forbrugere kan hjælpe os med at arbejde hen imod et sundt globalt økosystem.