ETPU - TEKNISK COMFORT

Sådan ændrede popcorn-sålen sikkerhedsfodtøj for altid.

ATHELETE INSPIRED, WORKER APPROVED

Professionelle håndværkere bevæger i høj grad deres krop ligesom en atlet. De skal tackle barske forhold og gentagne arbejdsopgaver, så i sidste ende gør det, de har på, en kæmpe forskel for deres præstation og sundhed. Denne indsigt fik os til at udvikle arbejdssko med samme højteknologiske materiale, ekspanderet termoplastisk polyuretan (forkortet ETPU), som atleter sætter deres lid til for at opnå større udholdenhed. En game changer i vores branche – og siden vores lancering af Solid Gear Revolution i 2017 har vi tilføjet flere modeller. Hvilket i dag gør os markedsførende.

Så lad os se nærmere på teknologien, fordelene og vores sko.

HVAD ER ETPU?

Når vi taler om ETPU, beskriver vi det som ”springbræt-effekten” eller “energireturnering” eller ligefrem at “sætte fut i dine fusser”. (Ja, intet mindre.) Men hvad er det, og hvordan laver man det?

Diverse partikelskumstoffer har eksisteret siden 1950’erne, men ETPU dukkede første gang op i 2010 og blev med det samme et hit takket være sin elasticitet og affjedring, samme fordele der gør det perfekt for os. I udviklingen af ETPU starter man med at transformere råmaterialet, TPU, med varme og højt tryk for at ekspandere de bittesmå kugler til små bønner, eller lukkede celler, der hver især har sin egen luftlommekerne. Dermed er det blevet til et partikelskumstof, der passerer gennem en industriel proces i flere trin, hvor det dampformes til den ønskede form, densitet og størrelse, f.eks. mellemsåler (også kendt som popcorn-såler). Alle ETPU-såler fra Solid Gear er fremstillet af over tusind bønner. Man kan tænke på dem som perfekt konstruerede puder, der hver især arbejder selvstændigt, og i fællesskab gør hvert skridt let og elastisk. Så hvorfor vælge TPU? Læs videre!

TPU (termoplastisk polyuretan) er en elastomer med en blanding af gummi og plastik, som anvendes alle mulige steder, hvor man har brug for en kombination af lav vægt, stor ydeevne og holdbarhed. Materialet er utroligt alsidigt. Det er robust, olie- og fedtresistent og i stand til at returnere til sin oprindelige form og størrelse efter at være bøjet, snoet, strakt og komprimeret. Hårdheden kan tilpasses lige fra det bløde, gummiagtige til det hårde ligesom stiv plast. Du kan gå efter transparent eller farvet og vælge en glat overflade eller en, der giver greb. Anvendelsesmulighederne er nærmest uendelige: Lige fra medicinsk udstyr, sportsudstyr, elværktøj, våddragter, elastisk beklædning til 3D-print og fodtøj.

1 / 5

RETURNERER ENERGI SOM INTET ANDET

Dine fødder er din krops naturlige og primære stødabsorberende system. Men for at kunne holde et helt liv har de brug for assistance fra sko med stærke og holdbare materialer, der præsterer på den lange bane.

I tests klarer ETPU sig langt bedre end traditionelle partikelskumstoffer såsom EPP, EVA eller EPE. Den såkaldte rebound-værdi er betydeligt højere, den komprimerede respons er langt bedre, og du får en mere effektiv støddæmpning – med andre ord ændrer de funktionelle egenskaber sig ikke med tiden. Eller de ændrer sig meget mindre. Sålens evne til at returnere til sin oprindelige form lige efter en ydre påvirkning er det, der får dig til at arbejde med større komfort. Så du kan bevæge dig med stil og sikkerhed. Og holde ud længere. ETPU modstår ikke alene slid, men holder sig også elastisk og opretholder sin høje robusthed i temperaturområdet -20 °C til +40 °C. Det er således velegnet til både sommer og vinter.

KOMFORT ER DEN NYE SIKKERHED

Sømværn, tåværn og skridhæmmende funktioner, der er designet til at beskytte dig mod ydre farer. Men arbejdsrelaterede skader er meget mere end knuste tæer. Træthed, vabler, ryg- og knæsmerter kan starte som små irritationer, men kan hurtigt udvikle sig til store smerter med alvorlige følger. Lige fra langt sygefravær, projekter der går i stå, tabt produktivitet eller indtægt. Tænk på dine sko som din første forsvarslinje. Ved at investere i et par komfortable sko beskytter du ikke alene dine fødder, men også din krop mod langtidsskader. Det er lige så meget en sundheds- som en forretningsbeslutning.

Siden vores første ETPU-sål har et par af vores konkurrenter fulgt trop. Men at være først i Europa indebærer mere erfaring og flere muligheder. Hos os vælger du ikke mellem komfort og ingen komfort. Du vælger en sko, der passer til din profession, uanset om du foretrækker grøn eller gul. Blå frem for orange. Det er det, Wired for Progress betyder – altid at være et skridt foran.